carla-oeganda.reismee.nl

Oeganda

Oeganda

Oeganda ligt in oost Afrika aan het Victoria meer. Oeganda grenst in het oosten aan Kenia en in het zuiden aan Tanzania. De hoofdstad van Oeganda is Kampala. De luchthaven is gevestigd in Entebbe. Oeganda wordt ook wel ‘de parel van Afrika’ genoemd. Oeganda is voor Afrikaanse begrippen een relatief klein land. De natuur is prachtig en heeft allerlei soorten landschappen zoals savannes, meren, vulkanen en moerassen. Oeganda staat zeer bekend om haar populatie primaten: de chimpansee en de berggorilla die in de regenwouden van Oeganda leven.

In Oeganda wordt Engels en Luganda gesproken. Een deel van de bevolking spreekt ook Swahili. Daarnaast zijn er vele talen van de verschillende stammen. Het overgrote deel van de bevolking is christen en ongeveer 10% is moslim.

Oeganda vrijwilligerswerk

Wil jij je steentje bijdragen aan een maatschappelijk project in Oeganda? Beleef een onvergetelijke ervaring in ‘de parel van Afrika’ en doevrijwilligerswerk bij een project in Oeganda!. Je kan vrijwilligerswerk doen bij een sociaalproject, vrijwilligerswerk of stage doenin een ziekenhuis, werken met straatkinderen, lesgeven op een school of fysiotherapie geven aan kinderen op een school voor gehandicapten, je inzetten bij een crisiscentrum voor zwangere tienermeisjes of vrijwilligerswerk doen bij een crisiopvang voor achtergelaten kinderen.

De projecten in Oeganda zijn hartverwarmend en verwelkomen jou met groot enthousiasme.

Het klimaat in Oeganda

Oeganda ligt in Oost-Afrika. De evenaar loopt dwars door het land. Het klimaat is dan ook tropisch: warm en vochtig. De temperatuur schommelt weinig door het jaar heen, en ligt steevast tussen de 25 en 30°C. Oeganda is erg bergachtig, tropisch groen en heeft veel meren, waarvan het Victoriameer het bekendst is. Er zijn twee droge periodes: van december tot en met februari en van juni tot en met augustus, waarmee gelijk de beste reisperiodes genoemd zijn.

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!